DIY tips voor jouw unieke trouwkaart

18 June 2018 / Anouk

 

DIY TIPS: Met deze handige tips maak je zelf een uniek trouwkaartje!

Leuk zijn ze hè! Die save-the-date kaartjes en trouwkaartjes met van die mooie labeltjes en fotootjes! En dat alles in de stijl van jullie bruiloft. Wil je dat ook? Met deze tips maak je ze makkelijk zelf.

 

Kies een stijl

Je begint met het kiezen van een stijl. Hebben jullie bijvoorbeeld favoriete kleuren en willen jullie die ook terug laten komen op de trouwdag? Kies dan voor een kaartje met die kleuren. Hebben jullie een festival of bohemian bruiloft, of is de stijl meer klassiek? Kies een trouwkaart die past bij de sfeer van de dag.

 

Maak je kaart persoonlijk

Heb je jouw favoriete kaartje uitgekozen? Maak 'm dan helemaal zelf naar wens in onze handige editor. Je past de teksten aan, en eventueel de lettertypes en kleurtjes. Je kiest de juiste symbooltjes uit onze beeldbank om een eigen tijdlijn van jullie trouwdag te maken, of gewoon om jullie trouwkaartje extra op te leuken. Je kunt het kaartje opslaan in je account, zodat je er later mee verder kan, of je bestelt meteen een proefkaartje, zodat je het kaartje in het echt kan bewonderen. Met code GREAT01 krijg je één proefkaart gratis van ons.

 

 

Ontwerp labeltjes

Om jullie save the date kaartje of trouwkaart nog toffer te maken, maak je er mooie labeltjes bij. Je kunt helemaal zelf kiezen wat voor soort labels je toevoegt en ook hoeveel je er toevoegt. Kies bijvoorbeeld voor een labeltje met een foto van jullie samen er op, ga voor een label met een mooie quote, een labeltje met een uitnodiging voor de daggasten of een label met jullie dresscode er op. De labeltjes staan op een knipkaart, waar meerdere labels op te vinden zijn, die je makkelijk zelf losknipt of snijdt met de voorgedrukte snijtekens. Kom je er niet helemaal uit of heb je speciale wensen? Stuur dan een mail naar info@itsagreatday.nl met je wensen en we helpen je graag!

 

 

Bestel de kaartjes en labels

Is alles helemaal naar wens? Bestel van de kaartjes en labels dan een oplage. Houd er bij de bestelling rekening mee dat er meerdere labels op een kaart staan, dus reken even goed uit hoeveel je er moet bestellen ;-) En dan nog een tip: laat het kaartje en de labels op hetzelfde papiersoort drukken, zodat alles mooi bij elkaar past.

 

 

En nu het echte DIY gedeelte

Heb je het pakketje met de kaartjes en labels ontvangen? Snijd of knip de labels dan los. Maak er een gaatje in met een perforator en bevestig ze met een mooi touwtje, lintje of elastiekje aan het kaartje. Dit kan je helemaal naar wens doen. Als je gebruik maakt van een elastiekje dan kun je er zelfs voor kiezen om de labels tussen het elastiek en het kaartje te klemmen, zodat je helemaal geen gaatje hoeft te maken.

 

 

Verstuur je kaartjes

Nu zijn jullie kaartjes met labels klaar om te verzenden. Ook dit doe je natuurlijk helemaal in stijl met de bijpassende enveloppen, adresetiketten en sluitstickers, die je als het goed is meteen hebt meebesteld in onze webshop ;-)

 

Nog even een leuk weetje: de kaartjes die je hier afgebeeld ziet zijn de Save-the-date kaarten van onze eigen Daniëlle, die in september gaat trouwen :-) De kaartjes en labels zijn gedrukt op Vintage papier.

 

Heb je nog vragen of kunnen we je helpen met ontwerpen? Laat het ons dan weten. We staan voor je klaar: info@itsagreatday.nl 

 

 

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.